objavljeno 16.09.2020.PROMJENA DJELATNOSTI MONTCOGIM PLINARE

OBAVIJEST KRAJNJIM KUPCIMA MONTCOGIM PLINARE

15. rujna 2020.

 

Obavje┼ítavamo Vas da je djelatnost tvrtke Montcogim Plinara d.o.o. odlukom vlasnika, tvrtke E.ON Hrvatska, od listopada 2020. izmijenjena. Od navedenog datuma Montcogim Plinara d.o.o. postaje isklju─Źivo operator distribucijskog sustava. Djelatnost opskrbe plinom preuzima povezano dru┼ítvo E.ON Plin d.o.o., jedan od vode─çih opskrbljiva─Źa plinom u Republici Hrvatskoj.

Rje┼íenje Trgova─Źkog suda u Zagrebu

 

┼áto to za Vas kao krajnjeg kupca plina zna─Źi?

 • Va┼í opskrbljiva─Ź plinom postaje E.ON Plin d.o.o., a Va┼íi ugovorni uvjeti opskrbe plinom u obvezi javne usluge ostaju nepromijenjeni.
 • Po─Źev┼íi od listopada 2020. ra─Źune za opskrbu plinom primat ─çete od E.ON Plina. Ako ra─Źune pla─çate trajnim nalogom ili putem internetskog bankarstva, molimo imajte na umu da se mijenja broj ra─Źuna za uplatu, kao i poziv na broj. Nove podatke prona─çi ─çete na prvom ra─Źunu E.ON Plina.
 • Ku─çanstvima E.ON Plin izdaje polugodi┼ínje obra─Źune i kupcima dostavlja ┼íest akontacija za naredno obra─Źunsko razdoblje. Dospije─çe pla─çanja je 15 dana od izdavanja ra─Źuna obra─Źuna, a za akontacije do 15. u idu─çem mjesecu za prethodni mjesec.
 • E.ON Plin izdaje ra─Źun za potro┼ínju i pripadaju─çe naknade isklju─Źivo na temelju slu┼żbenih mjernih podataka dostavljenih od strane Va┼íeg distributera. Isto tako, stanje plinomjera mo┼żete javljati i nama pozivom na besplatni broj 0800 8771 ili putem obrasca na na┼íoj mre┼żnoj stranici www.eon.hr. Kupci iz kategorije ku─çanstva stanje plinomjera mogu jednostavno dostavljati i kroz mobilnu aplikaciju MojE.ON, koju se besplatno mo┼że preuzeti u Apple i Google trgovinama.
 • Na┼íu atraktivnu ponudu i korisne savjete za u┼ítedu energije potra┼żite na eon.hr. Za sve ostale informacije kontaktirajte nas:
  • Kupcima iz kategorije ku─çanstva dostupna je E.ON Slu┼żba za korisnike putem emaila info@eon.hr i na besplatnom broju telefona 0800 8777, radnim danom od 8 do 20 sati i subotom od 8 do 18 sati.
  • Poslovnim kupcima dostupni smo putem emaila poslovni@eon.hr i putem telefona 01 6427 105 i 01 6427 119.
 • Ljubazno Vas molimo da podmirite ra─Źune od Montcogima u roku dospije─ça pla─çanja, kako biste pre┼íli na opskrbu E.ON Plina bez otvorenih dugovanja.

 

Što se ne mijenja?

 • Va┼í distributer ostaje Montcogim Plinara d.o.o., nadle┼żan za o─Źitanje brojila i otklanjanje tehni─Źkih problema u distribucijskom sustavu, koje i dalje dojavljujete na broj telefona za hitne intervencije 0800 333 338. Sve ostale informacije vezano uz distribuciju plina prona─Ĺite na mre┼żnim stranicama www.montcogim.hr.

 

Uvjete opskrbljiva─Źa E.ON Plina za kupce iz kategorije ku─çanstva, kao i obrazac ugovora o opskrbi plinom u obvezi javne usluge s E.ON Plinom prona─Ĺite na mre┼żnim stranicama www.eon.hr – rubrika O nama/Dokumenti i obrasci.