O nama

Montcogim-Plinara d.o.o. je tvrtka za distribuciju prirodnog plina za kućanstvo i poduzetništvo. Osnovana je 1997. zajedničkim ulaganjem Italcogim Grupe iz Milana i Montmontaža Grupe iz Zagreba. U veljači 2018. godine tvrtka E.ON Hrvatska postala je 100-postotni vlasnik Montcogim-plinare, nakon što je godinu prije uspješno preuzela i plinsko poslovanje u Koprivnici.

U okviru rastućeg plinskog poslovanja E.ON-a, Montcogim plinara nastavit će promovirati korisnost i razvoj povećanja uporabe prirodnog plina u kućanstvu i poduzetništvu, kao čistog i lako dobavljivog energenta koji doprinosi boljitku sredine na kojoj se plinofikacija provodi. Naši kupci i dalje ostaju u našem glavnom fokusu, naša glavnu vrijednost i misija kojoj se treba potpuno posvetiti, njegujući razuman i otvoren poslovni odnos, uvijek pronalazeći prave odgovore na razne potrebe naših korisnika.

Poštivajući hrvatske i europske zakone i pravilnike, tvrtka kontinuirano ostvaruje rast u provođenju poslovne aktivnosti izgradnje plinske mreže, distribucije i opskrbe prirodnog plina. Po okriljem E.ON-a tvrtka će nastaviti daljnje ulaganje i razvoj plinske mreže te će biti spremna uspješno odgovoriti na izazove potpunog otvaranja tržišta plina 2021. godine.

Tvrtka E.ON Hrvatska stavlja snažan fokus u svom poslovanju na prodaju struje i plina svim segmentima tržišta na području cijele Hrvatske. Istovremeno razvija i vlastitu plinsku mrežu kroz akvizicije lokalnih plinskih distributera. Tvrtke kćeri, E.ON Energija i E.ON Plin, opskrbljuju više od 120.000 kućanstava i poslovnih korisnika u Hrvatskoj povoljnijom strujom i plinom te brojnim E+ proizvodima.

Za više informacija posjetite:

www.eon.hr